Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, "ΜΟΣΧΑΤΟΥΠΟΛΙΣ"?


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=472455

Επί σκηνής σκανδάλων πράσινα και γαλάζια στελέχη

Λαζαρίδου Ε.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2009

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Λέκκας θα δεχτεί σήμερα τον Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για επιζήμιες τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά τη θητεία του ως προέδρου στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να απολογηθεί για:

* Απιστία σχετικά με την υπηρεσία σε βάρος ΝΠΔΔ κατ' εξακολούθηση, η οποία τελέστηκε υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές και δη ως αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Το δε όφελος που επιδίωξε και πέτυχε ο δράστης και η αντίστοιχη ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνει συνολικά τις 150.000 ευρώ.

* Πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση με σκοπό το περιουσιακό όφελος και με βλάβη τρίτου σε βάρος ΝΠΔΔ, η οποία πλαστογραφία τελέστηκε υπό περιστάσεις ιδιαζόντως επιβαρυντικές και δη ως αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Το δε όφελος που επιδίωξε και πέτυχε ο δράστης και η αντίστοιχη ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο ΝΠΔΔ ΤΕΟ Α.Ε. υπερβαίνει συνολικά τις 150.000 ευρώ.

Η εμπλοκή του Γ। Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση προέκυψε μετά από καταγγελίες που είχε κάνει πριν από περίπου δυο χρόνια από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Τότε ο Κ. Καραμανλής είχε κατηγορήσει τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ ότι ως πρόεδρος στο ΤΕΟ επέτρεψε αγοραπωλησίες ομολόγων από τις οποίες το Ταμείο ζημιώθηκε 1,4 εκατομμύριο ευρώ.

ΕΚΣΟΡΕΕΕ

ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ

2 σχόλια:

  1. Θαυμάζουμε την ταχύτητα εντοπισμού που επέδειξες. Όμως ας μην βιαζόμαστε να κάνουμε paste τα όσα καταλόγιζαν ανεύθυνα blogs ή μικροκομματικοί μικρόνοες... Κι αυτό ακριβώς είναι που μας έκανε να έχουμε διακριτική προσέγγιση στο θέμα και συμβουλευτική τακτική έναντι των διοικούντων τον δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo eksore
    ekso apo to mosxato ta lamogia tis basoylas

    ΑπάντησηΔιαγραφή